אוכל נחשב למרכיב משמעותי ביותר בחיים של רבים החל מאוכל ביתי ועד אוכל גורמה.
בכתבה הבאה צלמי סנאפ יענו על השאלה- מי קהל היעד של צילומי אוכל- כל הפרטים בכתבה הבאה.
הדרישה לאסתטיקה הולכת וגוברת
היום זה קשה במיוחד להיכנס למסעדה המגישה אוכל ביתי או מסעדת גורמה בלי לראות את המנות ולהתחיל לחשוב כיצד לחשוב איך המנות נראות בתמונות.
אנשים בעלי שווארמה או מסעדת גורמה מבינים היום כי יש שינוי בכללי המשחק ועל מנת ללכוד את העיניים של האנשים חשוב ביותר לפרסם את התמונות הטובות ביותר.
אין ספק כי הדרישה לאסתטיקה הולכת וגוברת.
היתרונות של רשתות חברתיות צילומי אוכל
בין אם מדובר על אוכל ביתי או מסעדת גורמה,
בעלי מסעדות הבינו את היתרונות של רשתות חברתיות המאפשרות להנציח את המנות אשר אכלתם במסעדות.
מכאן, ניתן לראות את הפופולריות של הרשתות החברתיות הולכות ותופסות תאוצה בקרב מסעדנים רבים.
שמירה על מרקם וצבעוניות
אם בעבר היו מכינים אוכל שאינו ממש נראה מגרה על הצלחת,
הרי בשנים האחרונות ניתן לראות כי מסעדנים משקיעים מחשבה רבה בשמירה על מרקם וצבעוניות.
המטרה לדעת צלמי סנאפ היא יצירת תמונה מגרה את בלוטות הטעם והתיאבון ולכן חשוב ביותר לבחור את המנות הטובות ביותר.
ההמלצה היא לוותר לצלם דגים בצריבה קלה על מנת להשיג את התוצאה הרצויה.
אפשר להבריש את המנה בשמן
בין אם מדובר על שווארמה או מאכלי גורמה מסעדנים מבינים שהיום צריך לעורר עניין בקרב לקוחות
ולכן חשוב ביותר לא רק להשקיע במנה על הצלחת אלא גם להבין כיצד המנה תראה בתמונה.
במידה ומדובר על צילומי ירקות, ההמלצה היא לשמור על הטריות ומראה רענן וכדאי למנוע נזילות.
מסעדנים רבים לוקחים צעד אחד קדימה את הצילום ומברישים את המנה על מנת לקבל נגיעות מדויקות שלא ינזלו בצלחת.
חשיבות סטיילינג צילומי אוכל
מסעדנים רבים עוסקים גם בשאלה של מידת העשייה של האוכל וגם בשאלת הסטיילינג.
לעיתים סטיילינג חשוב יותר בהשוואה למידת העשייה של האוכל.
השילוב של סטייל ובישול מהווה ניצחון עבור מסעדנים רבים.בין אם מדובר על שווארמה או מסעדת גורמה,
חשוב להבין כי הסטייל משחק תפקיד משמעותי ביותר ויש לו חשיבות רבה בהחלטה של הלקוחות אם להיכנס למסעדה או לא.
הקפדה על זווית
במסגרת צילומי מזון חשוב ביותר להקדיש מחשבה גם לזווית הצילום.
צלמים מקצועיים יבחרו לעשות שימוש בעדשה שאינה רחבה וכן פתיחה של צמצמים אשר יתנו עומק תחושה של תלת מימד.
השקעה בעיצוב של המנה
הדבר החשוב ביותר במסגרת הצילומים הוא להכיר את התרבות והמקור של המנה ולא לעצב מנה בעיצוב שאינו מתאים.
מה הכוונה? אם הכוונה היא לצלם סביח, הרי חשוב ביותר לבחור את הצלחת המתאימה ביותר.
במקרה הזה, לא יהיה מדובר על צלחת פורצלן אלא על צלחת פשוטה יותר.
נוסף על כך, חשוב ביותר לבחור חומרי גלם מתאימים מהם אפשר לעשות קישוט למנה-
בחירה מוצלחת של חומרי גלם תאפשר לקשט את המנה בצורה הטובה ביותר.
מה עוד חשוב לדעת?
הדבר החשוב ביותר במסגרת צילומי אוכל, בין אם מדובר על
מסעדת פועלים או בין אם מדובר על מסעדת יוקרה הוא בחירה מוצלחת של צלמים.
בחירה מושכלת של צלמים תאפשר להפיק את הצילומים הטובים והמוצלחים ביותר.
במסגרת בחירה מושכלת חשוב לתת את הדעת על ניסיון של צלמים
וכן השימוש בציוד מקצועי על מנת להפיק את התמונה הטובה והאיכותית ביותר.